461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Americké chladničky

aktualizováno: 16. 7. 2024 Katka Vodová

Tou největší vymožeností v kategorii domácích spotřebičů jsou dnes bezesporu americké chladničky. A proč?

 

Protože mají…

  • Obrovský objem
  • No Frost systém
  • Nápojový automat
  • Výrobník ledu a ledové tříště
  • Domácí bar

Na co se při výběru zaměřit

Jsou zřejmé na první pohled, nicméně tento typ chladniček se výrazně liší od modelů, které se v naší zemi běžně používají.

Z tohoto důvodu zde uvádíme několik věcí, na něž byste při koupi americké chladničky měli brát zřetel.

1. Vejde se do kuchyně?

Rozměry chladniček najdete v technických parametrech jednotlivých modelů. Americké chladničky působí hodně robustním dojmem, ve většině případů jsou však jen o přibližně 40 cm širší než běžné kombinované chladničky.

2. Je přístup do vaší kuchyně dostatečně velký?

Ujistěte se, že je možné chladničku dopravit až na místo, kam ji budete chtít instalovat. Změřte si všechny průchozí chodby (dveře mohou být v případě potřeby vysazeny). Americké chladničky rovněž bývají vyšší než běžné modely kombinovaných chladniček.

3. Kam chladničku umístíte?

Vaše nová americká chladnička bude středobodem kuchyně, takže je velice důležité ji správně umístit. Některé modely je třeba připojit na vodovodní řad kvůli nápojovému automatu a výrobníku ledu, jiné mají integrovaný zásobník na vodu.

V případě jakýchkoli pochybností je vhodné se obrátit na kvalifikovaného instalatéra, který vám potvrdí, zda je váš rozvod vody vhodný pro tento typ instalace.

 

Výhody amerických chladniček

1. Prostor a přístup k potravinám

Velikost a tedy i objem amerických chladniček je jednou z jejich největších předností. Mnohdy až dvojnásobně převyšují objem standardních kombinovaných chladniček.

Se dvěma křídly dveří máte k dispozici i dvojnásobný užitečný úložný prostor ve dveřích, vhodný pro vyšší položky, jako jsou např. láhve s nápoji. Ve dveřích chladničky můžete skladovat i několikalitro­vou láhev.

Po otevření dveří americké chladničky okamžitě vidíte vše, co v ní máte uskladněno – to znamená, že si vše můžete jednodušeji podat. Lepší přístup jistě oceníte i při čištění chladničky.

Uchovávají jídlo delší dobu čerstvé a zdravé. Vzduch uvnitř chladničky zajišťuje uchování potravin ve špičkovém stavu.

2. Beznámrazový systém – NO FROST

Tato funkce vám ušetří zbytečné odmrazování. Jednotlivé potraviny zůstávají odděleny, takže si můžete z mraženého krájeného chleba vzít jen část, kterou budete potřebovat. Obaly potravin zůstávají čitelné, protože se na nich nevytváří žádná námraza.

3. Digitální systém chlazení

Tento systém chlazení nám na rozdíl od klasické chladničky a mrazničky zajistí stálou a rovnoměrnou vnitřní teplutu neboť vzduch je vháněn do vnitřního prostoru ze zadu a z bočních stěn skříně.

4. Funkce, které najdete jen u amerických chladniček

Velký LCD displej vás okamžitě informuje o teplotě uvnitř chladničky a mrazničky. Nechybí ani rodičovský zámek a kontrola řádného dovření dveří.

5. Chlazené nápoje

Díky automatu na chlazenou vodu si budete moci čepovat chlazené nápoje 24 hodin denně. Pokud rádi pijete chlazenou vodu, měli byste uvažovat o modelu s automatem na vodu, který bere vodu přímo z vodovodu, nebo z interního zásobníku

Automat na výrobu ledu – s tímto automatem dostanete na požádání kostky ledu nebo ledovou tříšť, která je skvělá do nápojů pro děti nebo se hodí pro šampaňské na ledu.

Domácí bar – domácí bar vám zajistí okamžitý přístup k oblíbeným nápojům a současně poskytne i prostor pro jejich nalévání. Pokud zde budete uchovávat často používané potraviny, jako je například mléko, ušetříte si otevírání celé lednice. Zůstane tak lépe zachována vnitřní teplota chladničky, takže ušetříte na provozních nákladech.

 

 

 

Nejoblíbenější ameriky jste vybrali a ohodnotili vy

V nabídce máme hodně amerik, ale vy si pokaždé nějaká oblíbíte.

Tyto 3 díky vašemu hodnocení a recenzím zvítězily.

Stupně vítězů

  • Beko GNE 114612 X

    Beko GNE 114612 X
    29 613 Kč
    Dostupnost na dotaz

    8 hodnocení Americká čtyřdveřová chladnička BEKO v sobě skrývá část, která se nazývá MULTI-ZONE. Může být dle potřeby p...

  • Haier HB22 FWRSSAA SBS

    Haier HB22 FWRSSAA SBS
    45 008 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Americká chladnička Haier s automatickým výrobníkem ledu, dávkovačem vody a beznámrazovým systémem. Energet...

    • beznámrazový systém
  • Daewoo FRN Q19FABQI

    Daewoo FRN Q19FABQI
    39 738 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Americká chladnička Daewoo s výrobníkem ledu, nápojovým automatem a domácím barem. Objem 512 litrů a energe...

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku