461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Myčka – nenahraditelný pomocník v domácnosti

aktualizováno: 8. 7. 2024 Katka Vodová

Myčka nádobí nenahraditelný pomocníkDomácí myčky nádobí nás provázejí životem už pěknou řádku let a hodně nám ho usnadňují. Přesto ji některé rodiny nikdy ani nevyzkoušely, v jiných domácnostech zase mohou figurovat první modely myček, které už nejsou tolik efektivní, a větší radost by nám dělal některý z nových typů.

 

Jestliže nechcete dál mýt nádobí ručně nebo už vaše současná myčka dosluhuje, porozhlédněte se po jiné, která vám ušetří spoustu času a ještě vás zbaví alespoň jedné povinnosti.

 

Jaké myčky trh nabízí

Jaká myčka je nejlepšíPřed lety, když jsme sháněli myčku, dostali jsme se k jednomu nebo dvěma typům. Potom přišlo známé „ber nebo nech“. V současné době je situace, co se výběru týče, složitější, zato však máme možnost vybrat si myčku, která nám bude dokonale vyhovovat, aniž bychom s ní domlouvali nějaké kompromisy.

Myčky dnes můžeme rozdělit na volně stojící, vestavné a stolní. Zatímco vestavné dobře známe, protože je to ten klasický typ, který byl k mání už kdysi, volně stojící myčky mohou být skvělým funkčním i designovým doplňkem do velké kuchyně, kde pro ně najdeme dostatek místa. Naopak do menších kuchyní se spíše hodí myčky stolní. Nepojmou sice takové množství nádobí jako ty klasické, ale je to možnost, jak mít myčku, i když v domácnosti zrovna nemáme mnoho volného prostoru. 

 

Podle čeho si myčku správně vybrat?

Jakou myčku vybrat

Zcela zásadní jsou samozřejmě rozměry myčky a prostorové možnosti vaší domácnosti. Dalším důležitým parametrem je objem myčky, tedy její schopnost pracovat s určitým množství nádobí. Pokud byste si rádi pořídili menší stolní myčku, ale přitom máte velkou rodinu, která nádobí maže takřka nepřetržitě, pravděpodobně vás její objem příliš neuchvátí a neuspokojí. 

Jako u mnohých jiných domácích spotřebičů je z hlediska úspory třeba dívat se na energetickou třídu konkrétního stroje a přidané funkce, což může být například zpožděný start, indikace leštidla a soli, počet mycích programů a mnohé jiné vychytávky.

Správně vybraná myčka vám bude dlouho sloužit a budete z ní nadšení. Před výběrem ale musíte zodpovědně zvážit všechna pro a proti vybraných modelů, abyste nebyli zklamaní. Při výběru vám přejeme šťastnou ruku!

 

 

Nejlepší myčky jste vybrali a ohodnotili vy

Vybírat můžete z mnoha myček, ale vy si pokaždé nějaké oblíbíte. Tyto 3 díky vašemu hodnocení zvítězily.

Stupně vítězů

 

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku