461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Předvánoční úklid zvládnete s praktickými pomocníky raz, dva

aktualizováno: 23. 6. 2024 Katka Vodová

Vánoce nás čekají zhruba za měsíc. Z tohoto důvodu většinu zástupkyň něžného pohlaví zachvátil pocit marnosti, paniky a časového presu.

 

 

Pomalu, ale jistě se poohlížíme po dárcích pro naše nejbližší, shromažďujeme zajímavé recepty na vánoční cukroví a cídíme, vytíráme, leštíme a vysáváme jednu místnost po druhé.

Bohužel dnešní pojetí Vánoc pro mnoho z nás znamená stres a hektické období, jež má negativní dopad nejen na naši fyzickou, ale zejména psychickou stránku.

Co takhle zvládnout letošní předvánoční úklid snadno, lehce a především bez stresu? Máme pro vás několik tipů na praktické pomocníky do domácnosti, jež za vás zvládnou vysát, umýt nejrůznější druhy serepetiček, ale i vyleštit okna tak, že se v nich budou se zalíbením zhlížet i samotné sněhové vločky.

 

Hloubkový úklid s vodním vysavačem

Jen málokdo si našel zálibu v klasickém vysávání. Mnoho z nás jej bere spíše jako nutné zlo. To však můžete změnit, pořídíte-li si praktického pomocníka – multifunkční vysavač, jež zvládne vysát nejrůznější druhy podlahových krytin v rekordně krátkém čase na mokro i na sucho.

Díky vodnímu filtru budete zproštění nakupování a výměny sáčků do klasického vysavače, které vás akorát zbytečně okrádá o čas, kterého je zvláště před Vánoci málo. Ty nejmodernější multifunkční vysavače pak zvládnou vysávat, tepovat, ale také čistit vzduch od prachu, což před Vánoci zaručeně oceníte.

 

Serepetičky, hrnečky a skleničky naskládejte do myčky

Mnoho z nás má vánoční svátky spojené s neustálým umýváním a leštěním skleniček v baru nebo nejrůznějších dekoračních předmětů ve skleněných vitrínkách, jež byly doménou zejména dob dávno minulých. I dnes se však v mnohých domácnostech tyto nepraktické „lapače prachu“ objevují a minimálně jednou za rok je berou všechny hospodyňky útokem.

Zapomeňte však na pracné umývání v kbelíku s vodou a jarem, raději tyto předměty naskládejte do myčky na nádobí a zapněte odpovídající program. Tento praktický pomocník vám ušetří mnoho času nejen o Vánocích, ale i během celého roku. 

 

Parní čističe budete milovat

Jako poslední je nutno zmínit nejrůznější druhy parních čističů, se kterými bude očista okna nebo podlahy hotová během několika mála minut. Tyto čističe pracují na principu zahřáté vodní páry, jež povrchy zbaví nečistot, prachu, ale i nejrůznějších fleků.

Díky praktickým funkcím zvládnete vyčištění oken nebo podlah raz dva a to bez použití novin nebo leštících přípravků. Pak už se konečně můžete pohodlně usadit do křesla k tradičním vánočním pohádkám s velkou miskou vánočního cukroví a lahodným punčem, jež zahřeje nejen na těle, ale zejména na duši. 

 

Letošní favorité pro vánoční úklid

Tito 3 pomocníci díky vašemu hodnocení stojí na pomyslném stupni vítězů.

  • Sencor SVC 3001

    Sencor SVC 3001
    3 399 Kč
    více než 5 ks skladem
    u vás doma 8. 7.

    5 hodnocení Víceúčelový vysavač s 5 stupni filtrace a pogumovanými koly pro snazší pojezd a ochranu plovoucích podlah.

    • doprava zdarma
  • Beko DFN 6632

    Beko DFN 6632
    7 990 Kč
    Dostupnost na dotaz

    68 hodnocení Myčka nádobí na 13 sad nádobí se spotřebou vody pouhých 10 l a energetickou třídou A++. Úsporněji už to nejde.

  • Hoover SSNH 1000

    Hoover SSNH 1000
    990 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Parní čistič Hoover s dlouhým kabelem a nahřátím za 3 minuty. Ovládání pomocí ovladače a 400ml nádoba...

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku