461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Vánoční hodování: rodina, spoustu jídla a zábava

aktualizováno: 19. 6. 2024 Katka Vodová

Kromě dárků je symbolem Vánoc ještě jedna věc. Je to jídlo. A to nemluvím jen o vánočním cukroví a tradiční vánoční večeři. Během svátků se lidé mnohem více setkávají a na každé setkání je připravován nespočet pokrmů a nápojů, protože kdy jindy si připít na zdraví, než nyní?

 

A to nepočítám nekončící degustace domácích vaječných koňaků a šálků plných horkých nápojů.

 

Na Štědrý den to bez tradic nejde

Každá rodina má svoje tradice, co se jídla týče. Já si konkrétně Štědrý den nedovedu představit bez domácí vánočky k snídani, té nejlepší zelňačky z našeho kyselého zelí k obědu a večer je samozřejmě čas na smaženého kapra s bramborovým salátem. Nemusím zdůrazňovat, že zrovna moje rodina si na zlaté prasátko moc nepotrpí.

Místo půstu spotřeba jídla několikanásobně roste a myslím, že podobně je to ve většině domácností. Málokde najdete v tomto období prázdnou lednici a prázdný stůl.  V hodování se většinou pokračuje až do Silvestra, protože hodně lidí má dovolenou a tak tráví čas se svými blízkými. Nechybí chlebíčky, jednohubky, obložené mísy a nejrůznější saláty. 

 

Velká hostina, to je velké nádobí

Hodně jídla znamená také hodně špinavého nádobí. Málokdo chce sváteční čas trávit jeho mytím a utíráním, proto přicházejí na řadu myčky, které tuhle nevděčnou práci udělají za nás. Hodí se hlavně ty větší myčky, které mají dostatek prostoru. Třeba myčka Beko DFN 26220 W najednou umyje až 12 sad nádobí. Na jednu sadu připadá mělký talíř, hluboký talíř, dezertní talíř, čajový šálek, malý talířek, sklenice, vidlička, nůž, polévková lžíce, čajová lžička a dezertní lžička.

Můžete tedy své blízké překvapit několikachodovým menu a starosti s tím, kdo se pak postará o nádobí můžete hodit za hlavu. Co je nejdůležitější, s myčkou budete mít více času na hosty a na to, co je opravdu důležité. 

 

Chytré technologie znamenají úsporu

I po skončení svátků a návštěv myčka Beko dobře poslouží. Disponuje totiž velmi úsporným, spolehlivým a tichým invertorovým motorem, na který je poskytována záruka 10 let. Tato myčka ve třídě A++ od Beka je vybavena chytrými technologiemi, díky kterým je velmi úsporná a na jedno umytí spotřebuje pouhých 0,7 kWh a 10 litrů vody.

Pokud od spotřebičů vyžadujete samostatnost, oceníte automatický program, při kterém si myčka pomocí chytrých senzorů nastaví vše sama. Pokud budete spěchat, určitě také využijete rychlý 30minutový program. A v neposlední řadě jistě oceníte i ochranu GlassShield, která zabraňuje poškození skla. Nemusíte se bát, že přijdete o své oblíbené skleničky, kterými si ťukáte třeba právě na Vánoce. 

 

 

    Liquid error: internal

 

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku