461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Proč mít ledničku s nulovou zónou?

aktualizováno: 19. 7. 2024 Katka Vodová

Čerstvé potravinyMožná jste už o pojmu nulová zóna slyšeli, možná taky ne. Určitě se ale vyplatí dozvědět se o něm víc, protože budoucnost skladování potravin půjde s nulovou zónou, jinak zvanou také vitafresh, biofresh či perfektfresh, ruku v ruce.

 

K čemu nulová zóna, jinak také vita-bio-perfekt fresh, slouží?

Lednička Fresh zoneJednoduše řečeno, k tomu, aby potraviny vydržely co nejdéle čerstvé. Je zde totiž teplota kolem nuly a sami si můžete nastavit vlhkost od 50 až po 90 %. Díky tomu nabídnete svým potravinám ideální podmínky, které prodlouží jejich životnost. Plusem je také to, že kromě čerstvosti vám u potravin uchovaných v nulové zóně zůstane maximální aroma a maximální chuť. Nulová zóna navíc ani neničí vitamíny.

 

Spořílek radí: Nezapomínejte, že nejdůležitější stále zůstává datum spotřeby, kterou ani nejlepší lednice z nejlepších nedokáže prodloužit. 

 

Má smysl pořizovat si lednici s nulovou zónou?

Jak bojovat s hnijícími potravinami v ledničecPokud často řešíte problém s oschlými salámy a sýry, nebo vám listy salátu zvadnou rychleji, než je stihnete sníst, tak určitě! Přeci jen, pořídit si novou lednici je mnohem snazší, než se snažit naučit celou rodinu pečlivě balit všechny načaté potraviny, aby se druhý den daly ještě jíst. Nulová zóna u lednic také zpomalí rozmnožování mikroorganismů, které způsobují kažení jídla. Můžete proto nakoupit více potravin najednou, a díky nulové zóně máte jistotu, že se vám všechno do druhého dne nezkazí. 

 

 

Jaké lednice s nulovou zónou doporučuji?

  • Beko GNE 114612 X

    Beko GNE 114612 X
    29 613 Kč
    Dostupnost na dotaz

    8 hodnocení Americká čtyřdveřová chladnička BEKO v sobě skrývá část, která se nazývá MULTI-ZONE. Může být dle potřeby p...

  • Hotpoint Ariston EBL 20213 F

    Hotpoint Ariston EBL 20213 F
    17 139 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Kombinovaná chladnička No Frost v energetické třídě A+ v bílém provedení.

    • beznámrazový systém
  • Beko CN 237231

    Beko CN 237231
    10 874 Kč
    Dostupnost na dotaz

    1 hodnocení Kombinovaná chladnička Beko s beznámrazovým systémem, duálním chlazením, externím displejem a nulovou zónou...

    • beznámrazový systém

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku